200 llibres recomanats per encertar per Sant Jordi 2021

La pandemia fara que sigui, sens dubte, la diada diferent, pero els llibres no falten mai a la citacion. Vet aqui una seleccio sobre propostes dividides per categories

venus diva dating

Aquest nou Sant Jordi 2021 encara nunca sera com ens agrada rememorar la diada, amb gent en carrers plens davant centenars sobre parades sobre llibres i roses. Pero sera. Encara que sigui en espais perimetrats o en estands davant de cada llibreria, amb les preceptives mesures de seguretat a causa sobre la pandemia, els llibres segueixen alla. Ho han demostrat dia a dia durant els ultims tretze mesos i els lectors han comencat a veure que potser nunca fa falta aguardar el 23 dabril per comprar-los. Aquesta guia de 200 novetats ofereix llibres recomanats per regalar i autoregalar-se, sigui o nunca Sant Jordi.

Literatura catalana, per Anna Abella

Literatura catalanaEls angles morts

online dating fat

Borja Bagunya. Periscopi. 19,90

Despres dels celebrats relats sobre Plantes dinterior i Defensa propia, Bagunya destilla genialitat en la seva primera novella, a mes duna prosa sulfurica contra el sistema academic universitari. Els protagonistes un professor sobre Literatura que es la pura imatge de el perdedor, i la seva parella, la intelligent i honesta ginecologa.

Napalm al cor

Pol Guasch. Anagrama. 18,90

Amb nomes 24 anys i un parell sobre poemaris publicats, Guasch seria convertia en lautor mes jove a guanyar el Llibres logotipo, premi sagac en el llancament de talents. Napalm al cor es una distopia asfixiant i alhora poetica sobre la repressio del poder en una franja militaritzada on dos nois pateixen la intolerancia envers el seu desig i la seva llengua, la precarietat i el desarrelament.

Tandem

Maria Barbal. Destino. 18,90 Flamant Premi dHonor de les Lletres Catalanes 2021, lautora de Pedra de tartera ja comencava lany amb bon peu, guanyant un altre guardo, el Pla, gracies a aquesta novella, en que reflexiona referente a lamor i la felicitat en la maduresa a traves dun viudo i duna dona acabats sobre retirar que coincideixen en una classe sobre ioga.

Consumits pel foc / Consumidos por el fuego

Jaume Cabre. Proa / Destino. 19

La decada despres de lexit sobre Jo confesso lautor sobre Les veus del Pamano torna amb aquesta novella curta, la mena sobre fabula nunca buscada en que un professor de literatura, de nom Ismael, comparteix protagonisme amb un petit senglar. Falenes atretes blackchristianpeoplemeet per la llum, el retrobament amb una veina sobre la infancia, la intriga negra i dosis sobre drama i dhumor, en un relat que nunca deixa de sorprendre.

Consulteu la seleccio completa sobre llibres de literatura catalana.

Literatura castellana, per Elena Hevia

Literatura castellanaTomas Nevinson

Javier Marias. Alfaguara. 22,90

Aquest genial autor amb voluntat sobre ser-ho tanca amb aquesta novella un diptic que funciona tambe com el reves sobre la trama de Berta Isla, la seva novella anterior. Si aquella se centrava en lheroina del titol, ara li toca el torn al seu marit, que, havent tornat daquella peripecia, senfronta al dilema moral sobre En Caso De Que es licit matar en la circumstancia concreta.

Los ojos cerrados

Edurne Portela. Galaxia Gutenberg. 17

En caso de que hi ha la preocupacio que recorre els llibres dEdurne Portela es la de lanalisi de la violencia que ella ha concretat en les accions dETA o en la que perdura enquistada en la parella. Ara li toca a la novella que recull el trauma de la conflicto Civil reflectit en un avi que viu en un poble perdut i una dona jove que torna alla.

?Quan es el dia de Sant Jordi 2021? Data i com se celebrara

Al final siempre ganan las monstruos

Juarma. Blackie B ks. 21

El segell Blackie B ks ens revella aquest autor andalus que ha ordit a la seva primera novella un impactant relat dautodestruccio generacional no gaire allunyat de el que cosa va suposar Trainspotting al seu moment. Fill i net sobre temporers, Juan Manuel Lopez, es a dir, Juarma, sembla que deixara empremta. I a sobre en lo alto amb doblet de la seva faceta fanzinera a Abrazame hasta que la vida deje sobre dar puto asco (Autsaider Comics, 12 ) reuneix una antologia de vinyetes satiriques plenes dironia i humor.

Independencia

Javier Cercas Tusquets. 21,90

Cercas ha enviat el seu heroi a lany 2025 quan, segons la seva ficcio, el proces i la pandemia ja son cosa del passat. Una trama sobre fort calat politic, aquesta vegada situada a Barcelona, amb la nova alcaldessa (res a veure amb Colau) com a victima, li serveix a lautor per consolidar el seu projecte policiac.

Consulteu la seleccio total sobre llibres de literatura castellana.

Literatura estrangera, per E. E.

Literatura estrangera,Hamnet

Maggie OFarrell. LAltra Editorial / Asteroide. 23,95

La irlandesa Maggie OFarrell es val de la figura sobre Shakespeare per explicar una historia referente a el Bardo. Hamnet va ser lunic fill home de lautor que va expirar als 11 anys. Temps despres, aquest escriuria la tragedia sobre el aparicion dun pare i el seu fill amb un nom molt semblant Hamlet.

Marilynne Robinson. 1984 / Galaxia Gutenberg. 19,90

La multipremiada Robinson es la sobre les autores de capcalera del president Obama i una sobre les veus mes respectades sobre lactual literatura nord-americana. Aqui recupera un personatge secundari de la seva novella En casa, un home blanc, alcoholic i autodestructiu que en els anys posteriors a la Segona conflicto Mundial, senamora duna afroamericana.

Llum de febrer / Luz sobre febrero

Elizabeth Strout. 1984 / Duomo. 18

Strout ha decidit recuperar la seva heroina Olive Kitteridge, eternament enutjada i posseidora duna honestedat brutal, ara viuda i necessitada damor, en aquesta nova serie de relats tan honestos i precisos com el llibre anterior que li va reportar el Pulitzer. Es trabajoso no imaginar-se lOlive amb els trets sobre Frances McDormand, que la va encarnar en una excellent miniserie.